Ons bedrijf

Klinge Tweewielers is al 45 jaar een begrip in Nieuwleusen en omstreken. Toch liggen de roots van ons bedrijf in Dedemsvaart waar Gradus Hendrik Klinge in 1921 is begonnen met de verkoop en reparatie van fietsen, bromfietsen en motoren. Toen zijn zoon Gradus in 1960 in het bedrijf kwam werken ging dat niet altijd van een leien dakje, regelmatig vlogen de hamers door de werkplaats. Omdat de samenwerking tussen vader en zoon niet optimaal verliep ging Gradus z'n heil ergens anders zoeken en werd automonteur bij een garagebedrijf in Zwolle.

Het fietsenvak bleef hem altijd interesseren. Toen hij inmiddels getrouwd was met Gretha en in Nieuwleusen was gaan wonen, werd in 1976 toch weer het oude vak opgepakt. De inmiddels gestopte zaak in Dedemsvaart werd naar Nieuwleusen overgeheveld. Daar deed in eerste instantie een kleine garage als winkel/werkplaats dienst. Toen in 1980 een geheel nieuwe showroom werd gebouwd, was ons bedrijf klaar voor de toekomst. In 1991 is de derde generatie Klinge met het "virus" besmet geraakt. Nadat Gerco eerst een paar jaar de benen bij een ander bedrijf onder de tafel had gestoken, is hij in 1998 in het familiebedrijf gestapt om het samen met z'n pa en ma te gaan runnen.

In onze ruime werkplaats is Erwin het aanspreekpunt, hij zorgt er samen met Gert, Silvan, Kevin en Bram voor dat uw fiets snel en vakkundig gerepareerd word.

Gerco en Valerie zijn hoofdzakelijk in de winkel te vinden. Naast deze werkzaamheden doet Valerie de facturering en zorgt ze ervoor dat onze website altijd Up To Date is! 

In februari 2015 hebben wij het pand aan de Rollecate verlaten en hebben we in de winkelstraat van Nieuwleusen Burg. Backxlaan 331 een nieuwe winkel geopend. Deze locatie is meer dan een keer zo groot (450m2) en is een heus fietspaleis geworden! 

We streven ernaar om de beste kwaliteit, service en advies te leveren. We vinden het ook heel belangrijk om net dat beetje meer klantvriendelijkheid te geven aan onze klanten en toekomstige klanten. De klanten lopen dus ook gewoon eens even bij ons binnen voor een praatje en een bakkie koffie. Dat maakt ons bedrijf zo uniek!!

Wij hopen u snel eens in onze winkel te verwelkomen.

Natúúrlijk met de fiets!

Team Klinge Tweewielers,

Gerco, Gretha, Erwin, Valerie, Gert, Silvan, Kevin en Bram


teamklinge